4 oefeningen om de kernkracht van je paard te verbeteren

 • De buikspieren spelen een vitale rol bij het stabiliseren van het bekken, de ruggengraat en de rug van een paard en die paarden met een slechte kernkracht zullen worstelen met hun beweging en evenwicht en zullen niet in staat zijn om topprestaties te bereiken. Functioneel anatoom en biomechanicus, Gillian Higgins van Horses Inside Out, deelde enkele van de beste oefeningen om deze belangrijke spieren te versterken toen ze spreker was op de BHS National Convention op Hartpury College.

  Oefen er een  Plaats vijf drafstokken op de grond, ongeveer 80 cm-1 m uit elkaar, afhankelijk van de grootte van uw paard, waarbij u afwisselend de uiteinden van de grond tilt met een blok. Loop over de palen aan een losse teugel met je been eraf en laat het paard de controle overnemen. Ga verder met het omhoog brengen van beide uiteinden van de drie middelste palen.

  Aandachtspunten: Ga rechtop zitten, kijk vooruit en duw je handen naar voren.

  Wat Gillian zegt: “Stop een paar passen vanaf de palen om het paard te laten zien wat hij moet doen en loop er dan langzaam overheen. Verhoogde wandelstokken zijn bijzonder goed voor de kernspierkracht van een paard, de hoef-hersencoördinatie, de houding en de rugrotatie.”

  Oefening twee

  Plaats drie palen op de grond (gescheiden door een grotere afstand dan in de oefening hierboven) en til beide uiteinden van elke paal op. Galopperen over de palen.

  Aandachtspunten: Zorg voor een actieve galop en blijf zacht in je handen.

  Wat Gillian zegt: “Canter is de nauwste gang van een sit-up omdat het beide kanten tegelijkertijd gebruikt, dus in galop werken is een van de eenvoudigste manieren om de tonus van de buikspier te verbeteren. Deze oefening is ook goed voor het ontwikkelen van thoracale sling- en achterhandkracht, rugflexibiliteit en lumbosacrale mobiliteit.”

  Oefening drie

  Plaats vijf palen eind aan eind op de grond in een lange rij. Berijd je paard een oneven aantal stappen langs de palen voordat je hem vraagt ​​zijwaarts over de paal te gaan. Loop verder langs de andere kant van de paal voor hetzelfde aantal treden voordat u weer over de paal stapt. Ga door met de oefening langs de lengte van de paal. Begin met zeven stappen voordat je het reduceert tot vijf en dan drie.

  Aandachtspunten: Zorg ervoor dat het been dat zich het dichtst bij de paal bevindt als eerste overgaat en houd een gelijkmatig ritme aan.

  Wat Gillian zegt: “Het kan nuttig zijn voor de ruiter om deze oefening eerst te voet te doen, zodat ze begrijpen hoe moeilijk het is en wat er van het paard wordt gevraagd. Deze oefening is erg goed voor laterale stabiliteit en flexibiliteit, proprioceptie en kernspierkracht en zorgt ervoor dat je je bewust bent van waar de benen van het paard zijn. Het helpt ook om de harmonie tussen paard en ruiter te ontwikkelen.”

  Oefening vier

  Bouw drie oxers op een gebogen lijn en ga er overheen. Maak de hekken breder om de oefening te ontwikkelen.

  Aandachtspunten: Houd het ritme aan, ga rustig zitten, kijk naar het volgende hek en blijf aan je lijn.

  Wat Gillian zegt: “Het hebben van drie hekken op een rij is vermoeiender dan alleen één en laat het paard werken. Deze oefening gaat niet over hoogte, maar over breedte en het paard over zijn rug laten strekken en zijn frame over de drie oxers verlengen. Het zorgt ervoor dat het paard zijn achterbeen onder zich brengt en is ook een goede manier om de kracht van de thoracale sling te vergroten.”

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  We leggen enkele van de beste drafpaaloefeningen uit die ons door de experts zijn geleerd

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten het tijdschrift bezorgd elke week bij u thuis, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online dienst dat brengt u het laatste nieuws en rapporten, evenals andere voordelen.

 • creatSource link

  Manegeameland.nl
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0
  Shopping cart