Tom McEwen over cross-country scholing – uw vragen beantwoord

 • Cross-country bekwaamheid is de kern van de vaardigheden van elke topevenementrijder en cross-country scholing is een belangrijk onderdeel van het aanscherpen van die vaardigheden. Britse Olympisch dubbele medaillewinnaar Tom McEwen is geen uitzondering, met een uitstekende staat van dienst in deze uiterst belangrijke fase.

  We spraken met Tom om antwoord te krijgen op enkele van onze vragen over hoe hij dit aspect van het trainen van zijn paarden aanpakt…  1. Hoe vaak gaat Tom naar het buitenland?

  Alle paarden van Tom gaan minstens twee keer langlaufen op een locatie buiten zijn erf voordat het eventingseizoen begint – Tom gaat vaak naar Ossenstalletjes of Wayfarer Eventing in Chedworth. De focus ligt op het opbouwen van zelfvertrouwen, het leuk maken en ontspannen houden van paarden. De sessies dienen tevens als fitnesswerk.

  Behalve dat ze buiten Tom’s basis naar school gaan, springen zijn paarden vaak over boomstammen en gaan ze door het water in de bossen rond zijn tuin op het landgoed van Gatcombe – er zijn zowel natuurlijke obstakels als hekken over uit de tijd dat de “kleine Gatcombe” -armaturen draaiden hier.

  “Het is fijn om iets heel natuurlijks te hebben om aan te werken en ik denk dat de paarden meer langlaufen doen dan ik me realiseer”, zegt hij.

  2. Springt hij over grote hekken?

  Nee. Tom gelooft niet in het springen van veel grotere hekken tijdens cross-country scholing.

  “Ik maak me geen zorgen over de grootte van de omheining – het springen van grote omheiningen is meestal voor mensen en niet voor paarden”, zegt hij.

  3. Gaat hij snel bij cross-country scholing?

  Nee. Tom rijdt niet op snelheid cross-country scholing en springt uit een constante galop.

  4. Dragen zijn paarden hengsten?

  Nog een nr. De paarden hebben geen noppen nodig om dit werk te doen op goede grond, die goed is voorbereid.

  5. Over hoeveel hekken springt Tom McEwen bij langlaufen?

  Tom benadrukt liever weinig en vaak dan veel in één dag te stoppen. Als de paarden een cross-country sessie op een locatie hebben, zullen ze een goede warming-up doorlopen, inclusief draven en galopperen in en uit het water, misschien 25 hindernissen springen in drie bursts en dan eindigen met een sterke draf over het veld.

  Tom McEwen langlaufen op Brookfield Benjamin Bounce

  Tom McEwen draaft door het water bij Oxstalls als onderdeel van zijn warming-up op Alison Swinburn en John en Chloe Perry’s Brookfield Benjamin Bounce. Krediet: Jess Fotografie

  Voor de efficiëntie zal Tom McEwen soms samenwerken met een van zijn team tijdens cross-country scholing, dus een bruidegom zal een tweede paard opwarmen naast Tom op zijn eerste paard, en wanneer Tom klaar is met het springen van het eerste paard, koelt de bruidegom af van die berg af en brengt hem terug naar de vrachtwagen terwijl Tom op de tweede springt.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten het tijdschrift bezorgd elke week bij u thuis, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online dienst dat brengt u het laatste nieuws en rapporten, evenals andere voordelen.

 • creatSource link

  Manegeameland.nl
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0
  Shopping cart