zes tips van de dubbele olympische medaillewinnaar

 • Wil je weten welke opleiding Tokyo Olympisch team gouden en individuele zilveren medaillewinnaar? Tom McEwen thuis doet?

  Lees verder voor zes trainingstips die we hebben opgepikt tijdens een recent bezoek aan Tom’s Gloucestershire-werf …  1. Veel van het fitnesswerk van de paarden wordt gedaan door middel van hacking, waarbij gebruik wordt gemaakt van heuvels rond Tom’s Gatcombe-basis. De paarden gaan vaak op pad met een team van Tom aan boord voor of na een flatwork-sessie in de arena met Tom. De hacks worden langer voor paarden die gericht zijn op grote driedaagse – bijvoorbeeld Toledo De Kerser en CHF Cooliser, die zullen worden ingeschreven voor Proeven met badmintonpaarden dit voorjaar, zal opbouwen met langere ritten.

  2. Tom gebruikt ook een nabijgelegen galop voor fitnesswerk, maar zegt: “Niet altijd op volle snelheid, we doen veel aan hackgalop.”

  3. Al zijn paarden gaan minstens twee keer voor de start van het seizoen naar een cross-country training en die sessies zullen ook bijdragen aan de fitheid van de paarden.

  4. Tom gebruikt paalwerk als een manier om variatie in zijn platwerk te houden en om paarden te helpen hun paslengte aan te passen en sterker te worden. Hij zal ook over palen rijden als onderdeel van zijn warming-up voor springen, en palen op de grond gebruiken voor en na hekken tijdens een springsessie.

  Tom McEwen traint thuis op Brookfield William

  Tom McEwen doet wat paalwerk op Brookfield William, eigendom van Alison Swinburn en John en Chloe Perry. Krediet: Jess Fotografie

  5. Opmerken wat je paard doet is van vitaal belang – is een paard bijvoorbeeld zwakker aan één teugel? Is zijn pas bij de landing in gevaar omdat hij niet recht springt? Tom noteert deze aspecten van het werk van elk paard en traint vervolgens om ze geleidelijk aan te verbeteren.

  “Uiteindelijk onderscheiden die details drie goede rondes op een Olympische Spelen van wat een probleem zou kunnen zijn”, zegt hij.

  6. Hij plant elke donderdagavond het werk van de paarden voor de week, zodat iedereen op het erf weet wat ze doen, maar is flexibel als dat nodig is.

  “We kunnen de ene week meer springen, ze dan een gemakkelijkere week geven en de volgende week meer platwerk doen”, zegt Tom. “We zijn redelijk georganiseerd, maar dingen veranderen.”

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  Vind je deze trainingstips van Tom McEwen leuk? Lees meer over Tom’s erf, hoe hij zijn paarden en zijn team beheert in deze week Paard & Hond tijdschrift (dd 24 februari). Ontdek hoe u kunt genieten het tijdschrift bezorgd elke week bij u thuis, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online dienst dat brengt u het laatste nieuws en rapporten, evenals andere voordelen.

 • creatSource link

  Manegeameland.nl
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0
  Shopping cart